Elsk mere nu  1

Jeg synes efterhånden, det er en skræmmende og hysterisk verden, vi lever i. Skræmmende på grund af al den terror og vold, der foregår rundt i verden. Hysterisk på grund af den lige nu opstået debat omkring kys på børn.

 

Måske blev dem, der begår vold og terror lige nu, ikke holdt nok, krammet nok eller kysset nok som barn. For intet kan forsvare deres handlinger. Det er forfærdeligt. Men det er også forfærdeligt, at man kan blive kaldt pervers, fordi man kysser sine børn på munden. Og jeg vil IKKE kaldes pervers!

 

Min datter blev kysset og krammet, fra hun var spæd, til hun selv sagde fra. Hun er i dag en kærlig og omsorgsfuld teenager på snart 16 år. Min søn bliver udsat for det samme. Både min mand, min datter og jeg vi kysser på ham hele tiden også på munden. Han kysser også os uden opfordring. Ikke et tungekys, men det vi kalder et “tantekys” eller “trutkys”

 

Min søn er gavmild med kyssene, når det er personer, han har tillid til. Så familie og dagplejemødre bliver kysset i flæng. Men også de andre dagplejebørn får kys på munden. De andre børn kysser også først, hvor han bare kysser igen. Vi smiler og griner af det, fordi det er sødt og ikke perverst.

 

Her til aften fik vi besøg af min veninde, hendes mand, hendes teenagerdatter og deres lille datter på samme alder som min søn. De hyggede sig de to små, og da de skulle gå, bad vi ham sige farvel til hans lille veninde. Og bum så plantede han et kys på munden af hende, og lillepigen holdte sig ikke tilbage. Næh hendes mund blev behørigt stukket frem. Perverst? Nej helt vidunderligt sødt og vi grinte af dem, og så grinte de to små også. Hjerteligt. Det varmer. Helt ned i maven.

 

Når han kommer i dagplejen om morgenen, så kommer de andre børn løbende og skal sige hej. Nogle kvitterer med et godmorgenkys. Når han bliver hentet, så siger han farvel til sine tre “mødre” med et kæmpe kram og et kys. Og de elsker det. Jeg elsker det. Min søn har tillid til dem. Og er det perverst? NEJ! Skal de stoppe? NEJ! De skal blive ved med at give ham masser af kærlighed. Og gerne med både kram og kys.

 

Jeg er helt med på, at nogle mennesker ikke kysser deres børn på munden. Det er deres egen sag. Men jeg vil ikke kaldes pervers, fordi jeg gør. Jeg vil kaldes en kærlig mor. Og nej det betyder ikke, at de mennesker, der ikke kysser deres børn på munden er mindre kærlige. De er det på deres egen måde. Håber jeg. For kærlighed har vi brug for. Alle sammen. Især i denne tid.

 

Så stop med at kalde folk perverse. Had mindre. Elsk mere nu. Vi skal stå sammen i kærlighedens navn.

 

En helt almindelig morgen i dagplejen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *