Du gør mig stolt!  3

Til min elskede datter Josefine

 

Som forældre tænker man sikkert tit på, om man slår til. Om man gør det godt nok. Det gør jeg i hver fald. Især efter at have været alene med dig i 12 år. Nu bliver du snart 16 år og har udviklet dig til et fantastisk smukt menneske. Ikke blot udvendig men også indvendig. Så et eller andet sted må jeg jo have gjort noget rigtigt.

 

Efter nogle år med skoletræthed og ugidelighed på lektierne, så vendte du på pludselig og begyndte at sparke røv. Du var næsten ikke syg, og var du, så sled du alligevel med lektierne for ikke at komme bagud. Du har knoklet med lektierne. Hele tiden for at blive dygtigere.

 

Da du var på besøg på videregående uddannelsessteder, faldt du for Rødkilde Gymnasium, og vejen til din fremtid var pludselig lagt i en fin lille sti. Rødkilde vil gerne have et gennemsnit på 7. Dit var på daværende tidspunkt under 7. Så nu blev der knoklet ekstra hårdt igennem. For ind det skulle du.

 

Standpunktskaraktererne kom i foråret, og snittet var nu over 7. Det gav bare mere blod på tanden. At du blev tidligt erklæret egnet til gymnasiet, var blot en prik over i’et.

 

Nu har du i dag været oppe til din sidste eksamen. Fysik. Et fag du frygtede. Alligevel kom du glad hjem og havde fået 10. Ikke nok med det, så har du scoret tre 12-taller i dansk, kristendom og i projektugen. Du forlader folkeskolen med et snit på 9,7. Det havde jeg for nogle år siden helt ærligt ikke regnet med, du ville gøre. Men det sidste år har jeg været overbevist om, at du kunne og ville gøre det.

 

Din viljestyrke har været enorm det sidste års tid. Har du først sat dig noget i hovedet, så har du gennemført det. Ikke dermed sagt, at du ikke kan stresse ud og miste selvtilliden, men det er helt okay. Du er hurtig til at samle dig selv op igen og komme videre. For du vil fremad. Og det skal du nok komme. Jeg tvivler ikke et sekund på dig.

 

Du er min stjerne og min store stolthed. Der sidder et godt og fornuftigt hoved på dig, så du skal nok nå alle dine drømme. No doubt. Dine karakterer er flotte, men det er den flid, du har lagt for dagen, der gør mig stolt.

 

Folkeskolen er nu slut for dig, og du skal videre ud i verden som gymnasieelev, og jeg glæder mig til at følge dig på den færd også. Bliv ved med at være lige så god og kærlig, så skal du nok komme langt og nå dine mål.

 

Jeg elsker dig. Du gør mig stolt!

 

Kærlig hilsen mor

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *